DF: Østeuropæiske tiggere skal straffes

DF: Østeuropæiske tiggere skal straffes

Sponsoreret indhold

Går du en tur på Strøget i København, kan du nærmest ikke undgå at se i hvert fald en håndfuld tiggere på din vej. Det til trods for at betleri er ulovligt.
 
Tal fra Justitsministeriet viser, at der fra 2008 til 2012 blot er faldt dom i fem sager om tiggeri. Det er ikke godt nok, hvis man spørger Dansk Folkeparti, der er klar med et lovforslag, der skal gøre livet lidt sværere for især organiseret tiggeri:
 
”Det er ikke lykkedes at fælde dom i særlige mange sager på det her område for politiet, og for os at se skal vi sørge for, at østeuropæiske tiggere, der kommer til landet, hurtigt kommer ud igen. Vi ved, at flere af dem deltager i organiseret tiggeri, hvor man foregiver at være fattig”, siger Peter Skaarup, der er retsordfører i partiet, og han understreger samtidig, at flere af de udenlandske tiggere også begår anden kriminalitet, mens de er i landet.
 
Skaarup vil primært gøre livet surt for de organiserede tiggere:

“Hvis politiet eksempelvis møder danske tiggere, så er det jo bedre, at man hjælper dem via de sociale myndigheder. Med det her er vi ude efter dem, der deltager i mere organiseret tiggeri,” siger han.
 
Hvad mener du om DFs forslag? Kunne du finde på, at give en tigger en mønt?
 
Politiko