DF betaler 200.000 tilbage efter voldsom kritik

DF betaler 200.000 tilbage efter voldsom kritik

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I sit ugebrev meddeler Kristian Thulesen Dahl, at partiet nu vil betale alle de støttekroner tilbage til Europa-Parlamentet, som partiet anklages for at have misbrugt.

I weekenden blev DF anklaget for at have misbrugt EU-midler. Det har nu gået formanden til at reagere og med det samme tilbagebetalt alle støttekronerne.

Ifølge DR og Ekstra Bladet har Dansk Folkeparti gennem det europæiske parti MELD fået udbetalt over 200.000 kroner i støttekroner fra Europa-Parlamentet, uden at Parlamentet vidste, at pengene gik til partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015. Det er nemlig i strid med EU’s regler, da de ikke må støtte nationale partier. Hverken direkte eller indirekte.

I ugebrevet påpeger formanden, at det ikke er første gang, at der har været sået tvivl om EU-støtte gennem MELD er udbetalt efter reglerne.

”Alle må have en forventning om, at der nu endeligt ryddes op i den rodebutik, som MELD tilsyneladende har været,” siger DF-formanden.

Han forklarer ligeledes, at det er tvivlen, der gør, at partiet betaler tilbage.

”Så kan vi efterfølgende tage debatten om, hvorvidt DF er blevet hårdere vurderet end andre i forhold til, hvad man kan bruge midler fra EU til europæiske partier til,” skriver han og fastslår:

”Det betyder derfor også, at de cirka 200.000 kroner fra MELD til DFs sommergruppemøder i 2014 og 2015 betales tilbage.”

LÆS OGSÅ: På denne danske restaurant koster det penge at levne

Ifølge Berlingske har DR talt med flere eksperter, der vurderer, at DF har misbrugt de 200.000, de har fået i støtte fra Parlamentet.
Støttepengene var udbetalt til partialliancen MELD, som er en alliance af EU-skeptiske partier, og er blevet udbetalt, mens europaparlamentsmedlem for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt har været formand eller siddet i alliancens ledelse.

Dokumenter, som både DR og Ekstra Bladet er i besiddelse af, viser, at man DF har fået støttekronerne med den begrundelse, at der skulle afholdes MELD-sommerkonferencer med EU som tema. Man oplyste dog ikke Parlamentet om, at konferencerne skulle holdes samtidig med partiets sommergruppemøder, og at det kun ville være medlemmer af DF, der ville være til stede.

Kan du forstå, at Dansk Folkeparti vælger at betale pengene tilbage?

Berlingske