DF: Dømte pædofile skal ikke kunne skjule sig

DF: Dømte pædofile skal ikke kunne skjule sig

image title: 
Alexander Melnikov/123rf.com
Gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup, mener, at vi bør have lignende, men ikke ligeså strenge, tiltag på området i Danmark. Han mener, at lokalbeboere bør oplyses når en pædofildømt flytter ind i et lokalområde, for eksempel via løbesedler.

”Vi ønsker ikke, at folk begynder at jage og opsøge pågældende på privatadressen. Det tror jeg, at vi skal til USA for at se sådan noget. Det er netop også for at undgå den slags, at vi skal oplyse på forhånd,” fortæller Peter Skaarup til TV2.

LÆS OGSÅ: Skal pædofile have taletid i medierne? 

Han forklarer, at når en pædofildømt flytter til byen og der oplyses herom, kan det ikke udelukkes, at visse personer i lokalområdet vil få kendskab til, hvem personen er.

Station 2 kunne i torsdags berette om en lignende situation i Danmark, hvor en pædofil, der havde afsonet sin dom og var flyttet til en ny by, blev hængt ud på Facebook med navn, billede og en advarsel mod ham. Den pædofildømte modtog trusler og blev opsøgt på ejendommen, og det endte med, at han måtte flygte fra byen.

”Jeg har det sådan, at det ikke er synd for den pædofile, og at vi bliver nødt til at afveje hensynet til barnet, som kan blive udsat for overgreb, højere. Det jo bedre, at vi beskytter barnet, end at den pædofile må flytte til den anden by,” udtaler Peter Skaarup og fortsætter:

”Jeg tror, at reaktionerne vil være større, hvis man vælger ikke at oplyse lokalområdet om, at der er kommet en pædofil til området. Hvis forældrene ikke får besked om, at en pædofildømt er flyttet dertil, tror jeg i den grad, at de vil være kede af det.”

Bør vi overvåge og oplyse om de pædofildømte, som allerede har afsonet deres dom?

TV2 
Tags: