DF: I 2025 skal folkeskolen være tørklædefri

DF: I 2025 skal folkeskolen være tørklædefri

image title: 
Foto: Ferli Achirulli/123rf.com
DF foreslår, som en del af forhandlingerne om den økonomiske 2025-plan, at religiøs hovedbeklædning skal forbydes.
Sådan lyder det fra parties udlændingeordfører, Martin Henriksen, til TV 2.

”Forbuddet vil gælde for både lærere og elever, og det gælder al religiøs hovedbeklædning. Et diskret kristent kors er ok, en lille davidsstjerne eller en halvmåne i halskæden kan også gå. Det er det markante tørklæde, vi går efter,” siger han.

Forbuddet om religiøs hovedbeklædning skal ifølge Dansk Folkeparti ses som en opgør med den udvikling, der skiller den danske befolkning.

”Danmark bliver et mere og mere muslimsk land, og det er ikke positivt set med vores øjne. Tørklædet er med til at dele befolkningen op i os og dem og signalerer derudover en afstandtagen til det danske samfund og de værdier, som Danmark hviler på,” siger Martin Henriksen til TV 2.

Dette forslag kommer i takt med lignende ønsker om udlændingestramninger, der blev præsenteret ved parties sommergruppemøde.

LÆS OGSÅ: Sociale medier er den nye rygepause

2025-forhandlingerne har i øjeblikket delt vandene i den blå blok i folketinget. Dansk Folkeparti har nemlig modsat sig Liberal Alliances forslag om topskattelettelse på fem procentpoint til alle topskatteydere.

Omvendt vil LA heller ikke støtte forbuddet om religiøs hovedbeklædning i folkeskolen.

”Det er på ingen måde Liberal Alliances politik. Vi er ikke tilhængere af lovgivning på det her område. Hvis en skolebestyrelse beslutter sig for et forbud mod religiøs beklædning på deres lokale skole, så synes vi i Liberal Alliance omvendt heller ikke, at politikerne skal blande sig i det, siger partiets retsordfører,” Christina Egelund, til TV 2.

Er du enig med DF? – burde man forbyde religiøs hovedbeklædning i folkeskolen?

Ekstra bladet 

Tags: