DF i kovending: Vil med i regeringen

DF i kovending: Vil med i regeringen

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Dansk Folkeparti melder, at de er parate til at tage afgørende skridt til næste valg. De vil nemlig gå med i regering på trods af, at de ved valget i 2015 har afviste regeringsdeltagelse.
 
Dette udsagn kommer fra partiformanden, Kristian Thulesen Dahl, der ønsker at gå i regering, hvis der til næste valg er borgerligt flertal, og de får det samme antal stemmer som ved valget for et år siden.
 
”Hvis vi ved et kommende valg har en opbakning i det niveau, som vi har nu, altså rundt regnet hver femte dansker, og vi punkt to indgår i en flertalskonstellation på Christiansborg, ligesom vi gjorde efter sidste valg, så vil man se, at så ender Dansk Folkeparti også med at sidde i regering,” siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.
 
LÆS OGSÅ: Peter giftede sig med kusinen: "ægte kærlighed"

Ifølge Politiken begrundes sidste års beslutning om ikke at gå med i regering, at Lars Løkke Rasmussen under regeringsforhandlinger ikke lagde op til et ligeværdigt samarbejde mellem Venstre og Dansk Folkeparti.
 
Kristian Thulesen Dahl understreger dog, at han ikke ser nogen problemer i, at Lars Løkke kunne fortsætte som statsminister, og uddyber, at den mest oplagte borgerlige regering er et samarbejde mellem Venstre og Dansk Folkeparti.
 
Politisk ordfører for Venstre, Jakob Elleman-Jensen, siger, at spørgsmålet om denne regeringskonstruktion ligger uden for hans ansvarsområde, men han giver en kommentar til Kristian Thulesen Dahls nye signal:
 
”Det er positivt med partier, der vil tage ansvar for Danmark. Herunder også, at Dansk Folkeparti kommer med sådan en melding.”
 
Hvad synes du om Dansk Folkepartis mulige deltagelse i regeringen?
 
Berlingske