DF: Overskydende flygtningekroner skal til nærområder

DF: Overskydende flygtningekroner skal til nærområder

image title: 
Foto: A. Singkham/123rf.com
I 2016 har Danmark modtaget 5000 asylansøgere, hvilket er langt lavere end det regeringen havde forventet. Dette viser en undersøgelse foretaget af De Radikale, ifølge DR.
 
Det potentielle milliardoverskud i udviklingsmidlerne, mener Dansk Folkeparti skal bruges i nærområderne og ikke tages fra bistanden.
 
”Det er enormt glædeligt, at de stramninger, der er indført på asylområdet, har virket,” siger René Christensen, der er finansordfører ved Dansk Folkeparti, og fortsætter:
 
”Pengene til asylansøgere kommer fra udviklingsbistanden og er så trukket hjem, fordi der er kommet så mange flygtninge. Når nu der er ubrugte midler, så ser vi dem gerne brugt i nærområder, så vi kan dæmme endnu mere op for flygtningestrømmen.”
 
LÆS OGSÅ: Lod sin datter spise bankende hjortehjerte

Dansk Folkeparti er dermed i samme båd som De Radikale, der har fokus på, at de ubrugte asylmidler ikke bliver brugt på andre sektorer.
 
”Vi tager da gerne en åben diskussion om, om der kunne blive midler tilbage til de kommuner, som har taget imod mange flygtninge og har brug for hjælp,” siger René Christensen og fortsætter:
 
”Men vores prioritet vil være at sende pengene tilbage til nærområderne, hvor man får langt mere ud af hver krone, end man gør i Danmark.”
 
Hvordan synes du, at de overskydende penge skal distribueres?   

DR
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter