DF: Vi har problemer nok i forvejen

DF: Vi har problemer nok i forvejen

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
”Har du nogensinde tænkt på at studere i Danmark? De fleste studerende får finansiel støtte fra regeringen.” Sådan skrev Det Danske Kulturinstitut i Rio de Janeiro på sin Facebook-side i et forsøg på at lokke brasilianske studerende til Danmark for at læse.
 
Om der reelt var tale om reklame for det danske uddannelsessystem bekræftes ikke, men Facebook-opslaget har ikke desto mindre vakt harme i Dansk Folkeparti. Det fortæller partiets uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen, til Jyllands-Posten:
 
”Det, der forarger os lidt, er, at man vifter med, hvor let det er at få nogle penge og en gratis uddannelse i Danmark. Vi er så stolte af vores land, vores velfærd og vores gratis SU, men der er ikke nogen grund til at vifte med flaget. Vi har problemer nok i forvejen med østeuropæere og andre, der kommer og uddanner sig gratis.”
 
Det Danske Kulturinstitut i Rio er støttet af Kulturministeriet, og derfor har Dansk Folkeparti skriftligt bedt kulturminister Marianne Jelved (R) om en forklaring på Facebook-opslaget. Hun har kontaktet instituttet i Rio, der forklarer sig således i et brev til ministeren:
 
”Tekstopslaget på Facebook-siden har kun haft til hensigt at oplyse om det danske samfund og dansk kultur til inspiration i Brasilien. Det er ikke Det Danske Kulturinstituts formål at opfordre brasilianske studerende til at søge ind på uddannelser i Danmark. Vi erkender, at introduktionen kan misforstås i denne retning.”
 
Kulturinstituttet lover i samme ombæring at være varsom med sine Facebook-opslag i fremtiden, mens Marianne Jelved har oplyst Folketinget om, at instituttet er opmærksom på sin fejl.
 
Opslaget blev offentliggjort den 23. februar i år, men står stadig uændret på kulturinstituttets Facebook-side.
 
Har Dansk Folkeparti en pointe i, at vi har nok problemer at tage os af? Hvad mener du om opslaget?
 
Jyllands-Posten