DF vil finkæmme strafudmålinger

DF vil finkæmme strafudmålinger

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Dansk Folkeparti kommer nu med en skarp opfordring til Justitsminister Søren Pind (V). Partiet ønsker fremover at give politikerne kvartalsvis indsigt i konkrete strafudmålinger, så man kan handle på eventuelle fejl og mangler i strafferammer.
 
”Med en ny regering er det vigtigt, at vi får sat skik på det her område fra starten. Personfarlig kriminalitet som vold, voldtægter og vanvidsbilisme bliver ikke straffet hårdt nok, fordi retspraksis ligger for lavt i forhold til de muligheder, der er i strafferammerne,” siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, til Jyllands-Posten.
 
Helt konkret betyder forslaget, at hvis straffene ved de kvartalsvise opgørelser er mildere, end det politiske flertal ønsker, skal der indføres flere minimumstraffe.
 
LÆS OGSÅ: Løftebrud: DF har skåret i ældreplejen
 
Derved indskrives det i loven, hvor hård straffen som minimum skal være, i stedet for at lade domstolen selv skønne inden for en ramme. Den praksis er formand for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, ikke enig i:
 
”Jeg er overbevist om, at vi dømmer, som befolkningen og den overvejende del af Folketinget gerne vil have. Derfor er sådan en kontrolforanstaltning helt unødvendig. De er velkomne til at gøre det, men pengene kunne bruges bedre på mange andre ting,” mener han.
 
Søren Pind har endnu ikke givet sit besyv med sagen, men Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, er enig med Dansk Folkeparti, ligesom De Konservative også er. Socialdemokraterne er derimod modstander af forslaget.
 
Hvad mener du om Dansk Folkepartis forslag? Er du generelt tilfreds med de nuværende danske strafferammer?

 
Jyllands-Posten