DF vil samarbejde med Socialdemokraterne

DF vil samarbejde med Socialdemokraterne

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
For fem år siden gik VK-regeringen og Dansk Folkeparti sammen om at lave den nuværende dagpengereform.
 
Sidenhen er mere end 50.000 mennesker faldet ud af systemet, og derfor bebuder DF-formand Kristian Thulesen Dahl nu, at partiet er klar til at skyde flere penge i systemet.
 
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ellers afvist at afsætte flere penge til området, men det kan der måske blive ændret på med Dansk Folkepartis kovending.
 
”Socialdemokraterne kunne jo gå sammen med os om at forbedre systemet før valget, og så måtte De Radikale tage pejling af, at hvis de vil sidde i SR-regering igen efter valget, så er det afgørende for Socialdemokraterne, at det her bliver løst. På den måde kan vi jo gøre noget sammen, hvis hun vil,” siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten og uddyber:
 
LÆS OGSÅ: Byrådsmedlemmer tjener millioner
 
”Vi går efter et system, hvor det, vi ser i dag, er bunden, og hvor der så lægges bedre ting ovenpå, blandt andet i form af mere fleksible og kortere genoptjeningsmuligheder. Hvis der skal ro om dagpengesystemet, så skal man sørge for, at det bliver mere attraktivt.”
 
Hos Socialdemokraterne er man dog ikke særligt imponerede over Dansk Folkepartis pludselige håndsrækning:
 
”Det er, som det plejer at være med Dansk Folkeparti. Pengene sidder vældig løst, når der skal loves ting. Men når man spørger, hvordan det skal finansieres, har de ingen svar,” siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.
 
Hvad mener du om Dansk Folkepartis forslag? Trænger dagpengesystemet til forandring?
 
Jyllands-Posten