DF'er: Engelske ord i reklamer skal beskattes

DF'er: Engelske ord i reklamer skal beskattes

image title: 
Foto: Alex Ahrendtsen
Det er et problem for Danmark, at reklamer og annoncer ofte anvender engelske ord og udtryk. Det mener Dansk Folkeparti, som i deres nye kulturudspil derfor vil indføre beskatning på engelsk sprogbrug i annoncer og reklamer.

”Vi ønsker, at de holder op med at tale til os på engelsk. Det irriterer mig grænseløst,” siger partiets kulturordfører, Alex Ahrendtsen.

Beskatningen skal hjælpe det danske sprog ud af den dødsspiral, som det på nuværende tidspunkt, ifølge Dansk Folkeparti, befinder sig i.

”Hvis man bruger engelsk i en reklame, skal det koste lidt mere. Vi kan jo ikke forbyde dem at lave reklamer på engelsk, men vi kan da få dem til at tænke sig om ved at ramme dem på pengepungen,” siger Alex Ahrendtsen.

LÆS OGSÅ: Se DF’s nye valgvideo 

Det er dog ikke kun engelske ord og udtryk, der skal beskattes.

”Det gælder alle sprog. Hvis en virksomhed på Nørrebro begynder at reklamere på arabisk, så skal det også gælde for dem. Vi bor i Danmark, og så skal vi kommunikere på dansk.”

Beskatningen skal have form af en punktafgift, og partiet forestiller sig, at kontrollen af virksomheders ordvalg skal varetages af Skat gennem stikprøver.

Partiet fastholder samtidig, at al uddannelse i Danmark skal foregå på dansk, lige fra folkeskole til universiteter, konservatorier, kunstakademier og andre uddannelsesinstitutioner, hvor der er skatteyderpenge indblandet.

Hvad mener du om Alex Ahrendtsens forslag? Bør engelske ord beskattes? 
 
Politiken
DR 
Tags: 
Nøgleord: