DFU undskylder upassende ’negro-joke’

DFU undskylder upassende ’negro-joke’

image title: 
Foto: Visions Of America LLC/123rf.com
Det er ikke længe siden, at medlem af Dansk Folkeparti, Søren Espersen, kaldte USA’s præsident for ’den første neger i det amerikanske præsidentembede,” hvilket skabte debat i medierne.

Og selvom man måske skulle tro, at det sidste punktum var blevet sat i den sag, så valgte Dansk Folkepartis Ungdom at tage den op igen under en fællessang på Folkemødet på Bornholm.

Sangen har blandt andet fået journalist og debattør David Trads til at dele den i et opslag på Facebook.

”There is Obama, and he's a negro lød en af sangstroferne i fællessangen, der også hyldede Donald Trump, som formentlig bliver Republikanernes præsidentkandidat til præsidentvalget i november,” skriver han i opslaget og beretter også, at den amerikanske ambassadør Rufus Gifford ’forstenet’ var tvunget til at lytte med.

LÆS OGSÅ:
 
David Trads skriver desuden, at han håber, at Dansk Folkeparti vil komme med en undskyldning og tage afstand fra ungdomspartiets opførsel.
 
Nu er ungdomspartiet dog selv ude at undskylde for sangen. I et opslag på Facebook skriver formand for ungdompartiet, Lucas Hultgren, at man fortryder at have brugt ordet ’negro’:
 
”Det var ikke meningen at såre eller støde den amerikanske ambassadør, Obamas ven igennem mange år, og jeg fortryder bittert, at vi brugte det ordvalg, der skulle have været en sjov reference, men som er blevet misforstået og har gjort mere skade end gavn,” skriver formanden i opslaget.
 
Synes du, at DFU går over stregen i sangen?`
 
DR
 
Tags: