Din alder afgør, hvor slemme tømmermænd du får

Din alder afgør, hvor slemme tømmermænd du får

image title: 
wernerimages/123rf.com
I dine unge dage kunne du sikkert give den fuld gas på diskoteket og stadig vågne op uden de værste tømmermænd.

Hvis historien i dag er en helt anden og tømmermændene rammer langt hårdere, så er der nogle ganske logiske forklaringer på hvorfor tømmermændene bliver værre med alderen.

Selvom det endnu ikke er videnskabeligt bevist, så går en teori på, at leveren bliver dårligere med alderen. Det skriver Søndagsavisen.

En dårligere lever betyder færre leverceller og mindre blod til leveren, og dermed opstår der et problem med ethanalen. Det betyder med andre ord, at kroppen får sværere ved at producerer antioxidanter, der kan bekæmpe alkoholen og immunsystemet bliver svagere.

LÆS OGSÅ: Her er grunden til, at du hele tiden fryser

Derudover bliver sovehormonet melatonin også produceret i mindre mængder, når du bliver ældre, og dette forværres yderligere, når du indtager alkohol. Det er derfor helt normalt, hvis du kan sove endnu mindre efter en bytur end tidligere.

Med alderen får du også en højere koncentration af alkohol i blodet, når du drikker, fordi du har mindre muskelmasse og vand i kroppen, og holder mere på fedtet end da du var yngre.

Derudover kan slemme tømmermænd også skyldes, at du ikke længere drikker så ofte, som du gjorde i dine unge dage, og derfor er din krop dårligere til at tackle alkoholen.

Har du fået værre tømmermænd med alderen?

Søndagsavisen 

 
Tags: 
Nøgleord: