Din chef kan lovligt snage i din sygejournal

Din chef kan lovligt snage i din sygejournal

image title: 
Foto: Andrea De Martin/123rf.com
En arbejdsgiver i Aalborg har fået aktindsigt i en sygemeldt medarbejders helbredsoplysninger.

Herved har chefen fået adgang til oplysninger, som den ansatte troede, var givet i fortrolighed til sin psykolog og læge.
Sagen handler om en 46-årig teknisk assistent, der har været langtidssygemeldt med stress i december 2014 og fortsat i sommeren 2015.

På det tidspunkt bad det kommunale jobcenter i Aalborg nemlig om såkaldte statusattester fra læge og psykolog. Disse attester skulle jobcentret bruge til at vurdere den sygemeldtes sygeforløb og muligheder for at vende tilbage til jobbet.
Kvindens arbejdsgiver bad om aktindsigt i attesterne og fik dem i midten af august. Få dage efter blev kvinden fyret.

LÆS OGSÅ: Næsespray hæmmer børns vækst

Det kommer som en overraskelse for både læger og faglige organisationer, at dette kan lade sig gøre. Men den øverste statslige myndighed på området, Ankestyrelsen, har blåstemplet kommunens aktindsigt.
Den stressramte kvinde, der ønsker at være anonym, er forbløffet over, at arbejdsgiveren kunne få helbredsoplysninger om hende.

”Jeg havde slet ikke forestillet mig, at det, jeg sagde til lægen og psykologen, gik videre til min arbejdsgiver. Jeg var sikker på, at vi var i et fortroligt rum,” siger hun til Politiken.

I papirerne skriver både læge og psykolog, at kvinden har et anstrengt forhold til sin nærmeste chef. Derudover er det også beskrevet, hvilken medicin hun får.

Kvindens tidligere arbejdsgiver vil ikke udtale sig, men oplyser, at formålet med aktindsigten var at få overblik over, hvornår kvinden kunne vende tilbage på arbejdsmarkedet – ikke at se detaljerede helbredsoplysninger.

Synes du, at det er i orden, at arbejdsgivere har adgang til sygemeldtes helbredsoplysninger?

Avisen.dk
 
Tags: 
Nøgleord: