Din livsstil afgør ikke, hvornår du dør

Din livsstil afgør ikke, hvornår du dør

image title: 
Foto: Yuthakan Thaila/123rf.com
Du har måske bemærket, at nogle af de sundeste mennesker, der spiser sundt og dyrker motion hele livet, alligevel dør i en yngre alder end andre. afgør

Vi har som udgangspunkt alle sammen en naturlig aldringshastighed, men nu har et nyt studie forsøgt at forklare, hvorfor en sund levestil ikke altid fører til et langt liv.

Det skriver The Guardian ifølge Videnskab.dk

”Der er folk, der er veganere, sover 10 timer hver nat og har jobs med et lavt stress-niveau, og alligevel ender de med at dø i en ung alder. Vi har vist, at nogle mennesker har en hurtigere naturlig aldrings-rate,” siger biostatistikeren Steve Horvath, der ledte det nye studie, til The Guardian.

LÆS OGSÅ: 7 tegn på, at I har et stærkt forhold

Forskerne har undersøgt kroppens kemiske forbindelser og fundet ud af, at en høj biologisk alder ikke nødvendigvis hænger sammen med den reelle alder.

Det betyder, at alle mennesker har et slags 'indre ur', der er indstillet til en bestemt naturlig aldringshastighed. Den ’bestemmer’ altså, hvor hurtigt vores krop aldres, samt hvornår vi stiller træskoene.

Forskerne fandt også tegn på, at sundhedsindikatorer som rygning, blodtryk og vægt stadig har den vigtigste indvirkning på, hvornår mennesker dør – og er derfor i sammenspil med den naturlige aldring.

Synes du studiet resultat lyder sandsynligt?

Videnskab.dk 
Tags: 
Nøgleord: