Din nabo kan besidde et stjålet våben

Din nabo kan besidde et stjålet våben

image title: 
Kilde: kaninstudio/123rf
329. Det er antallet af skydeklare våben som Forsvaret og politiet over en otteårig periode har mistet. De 250 af dem er fundet igen, men det vil samtidig sige, at der ikke kan redegøres for de resterende 79 våben.

John Flarup, obertløjtnant i Hjemmeværnskommandoen, fortæller til Metroexpress følgende om, hvordan så mange våben kan forsvinde:

”Vi har røverier, hvor folk bliver holdt op med pistol eller kniv og truet til at aflevere nøglerne til våbenskabet. Der er også almindelige tyverier, hvor folk trænger ind på en bopæl og river våbenskabet, der ellers er boltret til både gulv og væg, fri og slæber af sted med det”.

LÆS OGSÅ: Antiterror-udspil: Der skal strammes op!

Medlem af Forsvarsudvalget Jakob Engel-Schmidt (V), der tidligere har bedt forsvarsministeren om at redegøre for omfanget af bortkomne våben, kritiserer i kraftige vendinger til Metroexpress:

”Hvert eneste våben, der ikke er fundet, er en omvandrende katastrofe, og det betyder altså, at der er 79 omvandrende katastrofer derude lige nu”.
I går aftes meddelte Københavns Politi, at weekendens terrorangreb i København blev udført med en M95 fuldautomatisk riffel, som var stjålet fra Hjemmeværnet.

Føler du dig tryg velvidende, at så mange våben bortkommer og at man ikke ved, hvor de er?

Metroexpress
Tags: 
Nøgleord: