Din pension kan blive en græsk tragedie

Din pension kan blive en græsk tragedie

image title: 
Foto: kehli/123rf.com
I dag mødes eurolandenes finansministre for at diskutere Grækenlands økonomi, og det kan faktisk vise sig at få konsekvenser for danskernes boliglån og pensionsopsparing på flere forskellige måder.

På mødet skal det besluttes, om grækerne skal have lov til at låne flere penge, eller om pengekassen skal smækkes i, hvilket vil resultere i et græsk exit fra euro-samarbejdet.

LÆS OGSÅ: Dyster fremtid i sigte for boligejere

Mange forventer, at sidstnævnte mulighed bliver en realitet, og det vil skabe en enorm uro på aktiemarkederne i Sydeuropa, hvilket så til gengæld vil medføre, at Danmark igen bliver attraktiv for udenlandske investorer.

Alt dette vil presse renten ned på boligobligationer til glæde for nye danske boligejere, mens de, der ikke nåede at lægge deres lån om for to måneder siden, hvor renten lå på rekordlave to procent, får en ekstra chance for en lavere rente på deres boliglån.

LÆS OGSÅ: Boligforening afviser mand: Kun kvinder må bo her

Selvom den græske krise tydeligst kan mærkes på de danske boligrenter, vil manges pensionsopsparing formentlig også blive påvirket. Hvis parterne som ventet ikke når frem til en aftale, kan en dansk pensionsformue på én million kroner ende med at falde 100.000 kroner.

Christian Kjær, der er redaktør og vært på TV 2’s privatøkonomiske magasin, ’Dine Finanser’, mener dog ikke, at danskerne har det store at frygte eller foretage sig, så længe pensionsopsparingen er langsigtet. Aktiemarkedet vil nemlig med al sandsynlighed snart finde sit rette niveau igen, og derfor vil eventuelle tab blive genvundet. 

Hvad håber du, at eurolandenes finansministre finder frem til?

TV 2 Finans
Tags: