Disse biler kan nemt udsættes for tyveri

Disse biler kan nemt udsættes for tyveri

image title: 
Ian Allenden/123rf.com
Måske har du lige investeret i en ny, flot bil – men selvom den er lækker at køre i og står flot i indkørslen, så kan tyvene nemmere stjæle den. Det skriver Ekstra Bladet.
 
Tyvene har nemlig fundet en ny måde at stjæle på – helt uden at smadre ruden eller pille ved ledninger og uden at efterlade spor.
 
Den tyske bilorganisation ADAC har selv udført denne nye tyvetrend på hundredvis af biler, og det mest skræmmende er, at det lykkedes de ansatte at starte motoren i 177 modeller fra 30 forskellige producenter – nemt, enkelt og sporløst.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver bilen topklar til foråret
 
For at give et overblik over situation, så foregår det således: Den ene tyv står ude foran dit hus med et apparat, der scanner efter bilnøglernes elektroniske signal. Apparatet kan forstærke signalet op til hundredvis af meter, og det når derfor hen til en anden tyv, der står ved bilen med et lignende apparat.
 
Derved kan tyvene narre bilen til at tro, at der bliver trykket på bilnøglerne, og det er desværre ret nemt at få fat i disse apparater, da de bliver solgt i stort set alle elektronikbutikker.
 
Men med enkelte metoder kan det dog gøres sværere for tyvene at kopiere din nøgle. Derfor skal du opdatere softwaren på din bil og din nøgle. Derefter burde du overveje en RFID-blocker, som blokerer det trådløse signal, når du ikke bruger nøglen.
 
Du kan også altid ringe til din bilforhandler, hvis du er i tvivl.

Tryk på linket nedenfor og se om din bil er på listen:
Listen over de bilmodeller, det lykkedes ADAC at kapre på få minutter 


Har du hørt om denne form for tyveri før? 

Ekstra Bladet
 
Tags: