Disse cigaretter kan give sjælden type kræft

Disse cigaretter kan give sjælden type kræft

image title: 
Foto: nito500/123rf.com
I en advarsel fra de britiske sundhedsmyndigheder beskrives det, hvordan cigaretter, som bliver markedsført som light og med lavt indhold af tjære, kan spille en særlig rolle i stigningen af antallet af tilfælde af en sjælden form for lungecancer.
 
Ifølge professor og britisk regerings sundhedsekspert Liam Donaldson, så er betegnelser som ”light” og ”lavt tjæreindhold” misvisende, da man kan få indtrykket af, at de også er mindre skadelige.
 
Han mener, at betegnelserne skal ændres hurtigst muligt, skriver TV 2.
 
”Der findes ikke noget, som kan kaldes en sikker cigaret. Dette er et område, som bør undersøges meget nøje. Rygere, der køber cigaretter med lavt tjæreindhold pulser mere intenst, hvorved der kommer flere kræftfremkaldende stoffer og flere giftstoffer til det perifere lungeområde, hvor lungecancer udvikles,” udtaler Liam Donaldson ifølge TV 2.

LÆS OGSÅ: Dansk Supermarked trækker populært morgenmad tilbage
 
Mick Peake er læge på Pontefracts Hospitalet, og han forklarer, at der er risiko for, en sammenhæng mellem cigaretter med et lavere indhold af tjære og en særlig form for ondartede kræftsvulster. 
 
”Hvis man inhalerer dybere, kan der trækkes røg ned i lungens lavere dele, hvilket måske kan forårsage ondartede svulster,” siger han, men slår også fast, at sammenhængen endnu ikke er videnskabelig bevist.
 
 Mener du, at det er misvisende at navnet ”light cigaretter” er misvisende?
 

TV 2
 
Tags: 
Nøgleord: