Disse danske familier gemmer 60 mia. for Skat

Disse danske familier gemmer 60 mia. for Skat

image title: 
Foto: AlexKalina/123rf.com
Kirk Kristiansen, Holch Povlsen og Louis-Hansen. Det er familienavnene på de tre mest velhavende danske familier i 2016, og de ejer henholdsvis Lego, Bestseller og Coloplast.
 
Derudover er de ifølge DR blandt de 320 rigeste danske familier, som ifølge et omfattende forskningsprojekt sammenlagt holder 60 milliarder danske kroner skjult for de danske myndigheder på konti i banken HSBC i Schweiz.
 
”Vi kan se i papirerne fra Swiss Leaks (lækkede bank-papirer, red.), at det i vid udstrækning er de allerrigeste, der har gemt deres penge i skattely. Oversat til danske forhold betyder vores resultater, at de rigeste 320 familier, som alle har en formue over 250 millioner kroner, har gemt en fjerdedel af deres formue i skattely,” forklarer Niels Johannesen, der er lektor i økonomi ved Københavns Universitet, til DR.
 
LÆS OGSÅ: Risiko for dansk terror til stor begivenhed
 
Han har i fire år arbejdet på rapporten sammen med forskere fra USA og Norge, og inden længe skal den fremlægges på Christiansborg i en høring om skattely.
 
Hos Skat glæder man sig over den nye rapport, der kan bidrage yderligere til Skats allerede store fokus på de rigeste danskere.
 
”Et forskningsprojekt som det her vil være værdifuld viden for vores arbejde med skattely fremover. Vi skal jo have fundet ud af hvad der sker, så vi kan forebygge, at det her sker fremadrettet. Vi synes sådan noget forskning er vigtigt og utrolig afgørende for, at man kan få et fair skattesystem fremadrettet,” siger indsatsdirektør i Skat Jim Sørensen til DR.

Er du overrasket over beløbets størrelse?

DR og Berlingske
Tags: 
Nøgleord: