Disse madvarer må du IKKE opbevare i køleskabet

Disse madvarer må du IKKE opbevare i køleskabet

image title: 
Foto: David Izquierdo Roger/123rf.com
De fleste skulle tro, at når vi smider kartofler, rugbrød og tomater i køleskabet, så forbliver det friskt. Men det viser sig at være en skrøne.

En del fødevarer har nemlig bedst af at blive opbevaret ved stuetemperatur. Nedenfor kan du se listen med fødevare, der IKKE skal i køleskabet:

1. Brød
Brød tørrer meget hurtigere ud i køleskabet. Find i stedet et køligt, tørt sted. En brødkasse eller en pose er et godt valg.
 
2. Meloner
En melon er en dejlig forfriskning på en varm sommerdag, men de skal ikke opbevares i køleskabet. Først, når du er begyndt at skære skriver af den, skal den pakkes ind og i køleskabet.
 
3. Bananer
Det kan være fristende at smide de nyindkøbte bananer i køleren, men vent et par dage, lyder rådet. Bananerne kommer fra et tropisk klima og har ikke noget naturligt forsvar mod kulde.

LÆS OGSÅ: Ny trend: Danskere overvåger deres partner
 
4. Tomater
Uanset om du kan lide dine tomater faste eller bløde, sætter du dem sikkert i køleskabet. Men det er heller ikke en god idé. Nedkølingen ødelægger nemlig membranen inden i tomaterne, så den ændre smag og konsistens.
 
5. Kartofler
Ifølge The Mirror kan det lige frem være direkte skadeligt at putte kartoflerne i køleskabet. Kulden skulle nemlig få stivelsen i kartoflen til at blive til sukker, og det kan blive til skadelig kemi, når kartoflen bliver tilberedt.
 
6. Kaffe
Skulle du få den absurde idé at smide kaffen i køleskabet, så skal du vide, at det er en rigtig dum ide. Kaffe tager nemlig smag af sine omgivelser. Gem i stedet kaffen i en lufttæt beholder.
 
7. Honning
Kulden får honning til at krystallisere, så i stedet for dejlig cremet og blød honning, får du en kornet og klumpet konsistens. Ud med det!
 
8. Løg og hvidløg
Løg har det bedst et tørt sted. De kan også tage smag af dine andre madvarer. Husk at opbevare dem et mørkt sted, ellers begynder de at spire.
 
9. Avocado
Ingen har lyst til at spise en hård og umoden avocado, og her hjælper det bestemt ikke at smide dem i køleskabet. Hvis du vil have, at de skal hurtigt skal være klar til at spise, skal du opbevare dem i en brun papirpose - eventuelt ved siden af bananerne.
 
Har du nogle af ovenstående madvarer i dit køleskab?

Berlingske 
Tags: 
Nøgleord: