Disse traditioner skal du vide om julefrokosten

Disse traditioner skal du vide om julefrokosten

Når det kommer til danske julefrokoster, er der en række forskellige traditioner, når det kommer til maden, drikkevarerne og diverse lege. Dette kan være sammen med familien, vennerne eller kollegaerne, og der er altid lagt op til den store fest, når der bliver inviteret til julefrokost. Ønsker du at opleve den helt store julefrokost med kollegaerne, som du sent vil glemme, kan du finde det via linket. Det er forskelligt, hvor meget folk vælger at gøre ud af traditionerne til en julefrokost. Læs mere, hvis du ønsker at læse mere om traditionerne til en typisk dansk julefrokost.

Hvilket slags mad skal man spise?

Til julefrokosten er det vigtigste selvfølgelig maden. Her er det traditionelt set sild der bliver serveret først med alt hvad der tilhører denne. Derudover hører der oftest æg, rejer, fiskefilet, varm leverpostej, inden der bliver serveret en varm omgang mad i form af medister, frikadeller og flæskesteg. Til dette hører selvfølgelig også rødkål, sylte, brunede kartofler og grønlangkål. Sidst men ikke mindst kommer desserten, som skal bestå af ris á la mande.

Hvilke drikkevarer skal man servere?

Selvom maden er noget af det vigtigste og noget af det, hvor der er flest traditioner, gælder det samme også, når det kommer til drikkevarerne til julefrokosten. Sammen med silden bliver der serveret snaps, så allerede ved starten af julefrokosten går det sjovt for sig. Derudover bliver der typisk serveret vand og øl til maden, og dette gælder både almindelig øl men selvfølgelig også juleøl.

Hvilke andre traditioner findes der?

I familiesammenhænge hvor der er børn, og selvfølgelig også i andre selskaber, er det ofte pakkeleg, der bliver spillet til julefrokosten. Her medbringer alle en eller flere små gaver, som der rafles om. Derudover bliver der oftest til en julefrokost spillet en masse god julemusik, så man kan komme i stemning op til jul. Typisk bliver julefrokosterne med vennerne og kollegaerne holdt i november eller december, hvor familiejulefrokosterne ofte plejer at være i juledagene. Dog er der også folk der vælger at holde julefrokosten senere eller før, alt afhængig af hvad der passer ind i kalenderen. Det vigtigste er at man nyder den gode julestemning med dem, man har kær.
 
 
Tags: