Dit jobcenter kan ikke hjælpe dig

Dit jobcenter kan ikke hjælpe dig

image title: 
Francis Dean/123rf.com
I undersøgelsen foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, har man spurgt ind til 14.000 virksomheders samarbejde og tilfredshed med landets 94 jobcentre.

”Brugen af jobcentrene er bemærkelsesværdig lav, og det er et klart udtryk for et mismatch mellem virksomhedernes behov og jobcentrenes service,” siger arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, Peter Halkjær, til TV2 Finans.

Jobcentrenes kerneopgave er at servicere virksomhederne og sikre jobformidling. Men antallet af virksomheder, der bruger jobcentrene, er stort set uændret sammenlignet med 2013.

LÆS OGSÅ: Arbejdsløse bliver svigtet

Det bemærkelsesværdige lave antal virksomheder, der samarbejder med jobcentrene, kan skabe et reelt flaskehalsproblem på arbejdsmarkedet. Det advarer Dansk Erhverv og Dansk Arbejdsgiverforening mod. Hvis ikke virksomhederne kan skaffe den fornødne arbejdskraft, må virksomhederne i yderste instans være nødsaget til at drosle ned for deres aktiviteter herhjemme.

Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, er enig i, at jobcentrene skal tage teten.

”Jobcentrene skal være mere opsøgende, for 12 procent er et lille tal. Det skal være nemt for virksomheder at henvende sig, og det skal i højere grad lykkes at lave det rigtige match mellem stillingerne og de ledige,” siger han.

Helle Linne, der er landsformand for Foreningen af Socialechefer i Danmark, pointerer, at manglen på arbejdskraft er ude af deres hænder.

”Men den største kritik lyder ofte, at vi ikke har det, som de efterspørger. Hvis man mangler en ingeniør eller en anden specifik profil, kan vi ikke levere varen," siger hun.

Er det et problem, at så få virksomheder bruger jobcentrene i Danmark? Hvad mener du om ordningen?

TV2 
Tags: 
Se debatter