DMI: Skybrud rammer Danmark allerede i dag

DMI: Skybrud rammer Danmark allerede i dag

image title: 
Foto: Ivan Kmit/123rf.com
Hvis du gik og så frem til et par dage med høj sol og varme temperaturer, kan du godt tro om igen. I hvert fald hvis du bor i Vestsjælland, på Fyn eller i Nordøstjylland.

Ifølge DMI er der nemlig risiko for skybrud i de dele af landet torsdag fra klokken 15.00 til klokken 21.00, hvilket skyldes det pludselige sommervejr.

”Det ser ud som om, at vi får den varmeste dag i år. Måske årets første sommerdag. Men i den varme luft danner der sig nogle byger, og i dag er der risiko for, at de lokalt kan være ekstreme. Det betyder, at der kan komme mellem 15 og 25 millimeter på 30 minutter,” siger meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut Dan Nilsvall ifølge BT.

LÆS OGSÅ: Nu skulle den være der: 20 grader i næste uge

De kraftige regnskyl kan medføre oversvømmelser i lavtliggende områder, og hvis man har planer om at køre bil i det pågældende tidsrum, bør man være forsigtig.

”Det kan give store vandsamlinger på vejene, så man skal være meget forsigtig i trafikken,” siger Dan Nilsvall.

Han slår fast, at følgende steder er i risikozonen: Sydfyn, Djursland, Odder, Århus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø, Vendsyssel, Himmerland, Storaalborg, Jammerbugt, Lolland, Kalundborg, Slagelse, Assens, Kerteminde, Nyborg, Odense, Nordfyn og Viborg.

Har du tidligere haft problemer med skybrud?

BT
Tags: 
Nøgleord: