Dovenskab kan være farligere end rygning

Dovenskab kan være farligere end rygning

image title: 
Foto: bowie15/123rf.com
De fleste ved, at rygning kan forårsage livstruende sygdomme, men også at det er langt sundere at løbe en tur i stedet for at slappe af på sofaen.

Forskning viser nemlig, at det faktisk er lige så usundt at sidde ned som at ryge. Rent statistisk viser det sig, at 1 ud af 10 dør af rygning, hvoraf tallet er præcis det samme for inaktive personer.

Det har fået lægerne til at anbefale, at man betragter fysisk inaktivitet som værende ligeså farligt som rygning.

“Det kan måske lyde som negativ tænkning, men for mange mennesker hjælper det faktisk at tænke på langvarig inaktivitet som noget skadeligt – noget, der skal undgås – når de skal motiveres til at lette bagdelen fra stolen,” siger Per Brændgaard, der er ernæringsekspert og sundhedsskribent i FEMINA.

LÆS OGSÅ: 6 timers arbejdsdag er nu en realitet

Hvis man hører til den gruppe, som sjældent rører sig, så skal der faktisk ikke så meget aktivitet til, at man er uden for risikogruppen.

“150 minutters fysisk aktivitet ved moderat intensitet om ugen er, hvad der skal til. Det svarer eksempelvis til et omfang på en halv time om dagen. Moderat intensitet svarer eksempelvis til hurtig gang. Så du må gerne sidde ned. Og ligge ned. Bare ikke hele tiden,” påpeger Per Brændgaard.

“Hvis du synes, at det virker meget uoverskueligt at skulle gå en tur eller træne en time i fitness, så er det langt bedre at nøjes med en halv time eller en kort gå tur,” siger Per Brændgaard.

Hvad gør du for at undgå at være i risikogruppen?
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter