DR: 82% er genudsendelse, det går din licens til

DR: 82% er genudsendelse, det går din licens til

image title: 
Dmitriy Karelin/123rf.com
På DR er 82 procent af alle programmer der bliver sendt genudsendelser. Det skriver Ekstra Bladet efter, at de har fået aktindsigt i opgørelser, som DR ikke frivilligt er forpligtiget til at fremlægge for offentligheden.

Ekstra Bladet har modtaget DR’s tal for førstegangsudsendelser og derudfra udregnet andelen af genudsendelser.
Ud fra Ekstra Bladets udregninger fremgår det, at antallet af genudsendelser på DR var 78 procent i 2014, 81 procent i 2015 og hele 82 procent i 2016. Det viser derfor en stigende udvikling i antallet af genudsendelser.

Samtidig er der sket en stigning i DR’s direktørers løn og det indikerer derfor, at det er hos dem, at størstedelen af licensmodtagernes penge ender.

LÆS OGSÅ: Afsløring: DR har snydt licensbetalere for 3 mia

Professor i ledelse Anders Drejer fra Aalborg Universitet mener, at DR skylder licensbetalerne en forklaring på, hvor deres penge rent faktisk forsvinder hen: 

”I mange år har DR ikke villet diskutere, hvad public service egentlig er. Nu er organisationen trængt op i en krog med de mange sager om høje lønninger til ledelsen, og set i det lys er spørgsmålet, om DR kan retfærdiggøre overfor licensbetalerne, at de får 3,6 milliarder kroner, når seerne blandt andet spises af med så mange genudsendelser,” forklarer han til Ekstra Bladet.

Ifølge lektor Henrik Søndergaard fra Institut fra Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet er de mange genudsendelser et udtryk for, at DR ikke kan følge med:

”Det hænger formentlig sammen med, at man skal have ressourcerne til at hænge sammen på de mange kanaler. Det er en kritik, der har været de senere år. Nu har man seks kanaler, men man har ikke råd til at fylde dem op med det, man ville have, og det som befolkningen og politikere forestiller sig, at der skal være,” forklarer han til Ekstra Bladet.

I 2017 vil DR modtage 3,6 milliarder kroner fra licensbetalerne og staten.

Hvad tænker du om DR’s mange genudsendelser? 

Ekstra Bladet
Tags: