DR beklager bommert i ’Historien om Danmark’

DR beklager bommert i ’Historien om Danmark’

image title: 
Foto: Kristian Kirk Mailand/123rf.com
’Historien om Danmark’ har været en stor succes for DR, der søndag aften havde over en million seere til seriens fjerde afsnit. Her begik en grafiker dog lidt af en fejl, og det gik ikke ubemærket hen hos de mange seere.

På et kort havde DR nemlig placeret Sønderborg omkring 50 kilometer længere sydpå, end byen reelt befinder sig. Derfor kom den til at ligge i det nuværende Tyskland, hvor byen Eckernförde ligger.

Det fik hurtigt folk til tasterne, og blandt andet tidligere skatteminister Benny Engelbrecht (S) og journalist Nikolaj Vraa undrede sig på Twitter over fejlen, som nu har fået DR til at beklage.

LÆS OGSÅ: TV3-program under kritik: Udstiller overvægtige

”#HistorienomDanmark siger undskyld til Sønderborg. Det var ikke med vilje, at I havnede i Tyskland!” skriver journalist Karen Lerbech, der arbejder på serien, på Twitter.

DR har som et ekstra plaster på såret desuden sendt en kage som undskyldning til ’Synnejysk Ambassade’, som er en forening for sønderjyder i det storkøbenhavnske område.

”Nuvel - det er tilladt at fejle. Undskyldningen er accepteret, men lad det ikke ske igen!” skriver 'Synnejysk Ambassade' med et glimt i øjet på Facebook, hvortil der er vedhæftet et billede af kagen med teksten ”Undskyld Sønderborg”.

Følger du med i ’Historien om Danmark’? Bemærkede du fejlen i ’Historien om Danmark’?

BT
Tags: