DR-chef skred og blev genansat til millionhyre

DR-chef skred og blev genansat til millionhyre

image title: 
Foto: Kristian Kirk Mailand/123rf.com
Den 1. juni i år stoppede Gitte Rabøl officielt som mediedirektør i DR, hvor hun selv havde opsagt sin stilling. Sidenhen er hun blevet ansat som mangfoldighedskonsulent i netop DR, skriver Ekstra Bladet ifølge TV 2.

Ekstra Bladet har bedt om aktindsigt i sagen, og af den fremgår det, at Gitte Rabøl i sin nye stilling årligt kan sætte knap 2,1 millioner kroner ind på kontoen.

Sagens forløb og årslønnens størrelse undrer flere politikere.

”Jeg undrer mig over, at det er nødvendigt at ansætte en tidligere direktør, som siger, at hun vil prøve noget andet, og så bliver hun alligevel, og det er til samme lønvilkår i organisationen,” siger Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, til TV 2.

LÆS OGSÅ: TV 2-vært føler sig magtesløs efter hærværk

Samme toner lyder der fra Venstres mediepolitiske ordfører, Britt Bager.

”Hvordan kan en ekstern konsulent tjene mere end statsministeren, det fatter jeg ikke. Denne sag sammen med andre sager om høje lønninger og goder til medarbejderne synes at vise, at DR ikke helt har forstået, at DR har et særligt ansvar for at forvalte borgernes penge med særlig omhu,” siger Britt Bager til Berlingske om public service-koncernen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen tjente i 2014 knap 1,5 millioner kroner.

Gitte Rabøl er ifølge DR’s bestyrelsesformand, Michael Christiansen, ansat indtil udgangen af april næste år, hvor hendes arbejdsopgaver er at rådgive DR’s direktion og bestyrelse om mangfoldighed.

Det er en vigtig opgave, som DR gerne betaler for at få ordentligt løst.

”De konkrete vilkår, vi er blevet enige med Gitte Rabøl om, afspejler, at mangfoldighed er en stor udfordring for alle danske medier, og det er et område, DR som public service-organisation har særlige forpligtelser på og tager meget alvorligt. Gitte Rabøl har indgående kendskab til selve DR og besidder desuden en ret enestående indsigt i danske såvel som internationale medieforhold,” skriver Michael Christiansen i et skriftligt svar til TV 2.

Hvad mener du om sagen?

TV 2
Tags: