DR får milliarder i licens, men forsømmer at vise dansk tv

DR får milliarder i licens, men forsømmer at vise dansk tv

image title: 
Foto: martin8th/flickr
DR1 dropper i stigende grad dansksproget tv. I 2010 var 55 procent af deres udsendelser på dansk. I 2014 var under 30 procent af DR1’s udsendelser dansksprogede. Til sammenligning var over 70 procent af TV2’s udsendelser på dansk. Det viser nye tal fra Gallup TV-Meter.

Det har fået flere politikere og medieforskere til at undre sig over, at TV2 som reklamefinansieret station viser mere dansk tv end DR, der hvert år modtager hele 3,6 milliarder kroner i licens.

Mediepolitisk ordfører for Liberal Alliance Mette Bock går til angreb:

”Når der ikke er stillet politiske krav til, hvor meget dansk indhold DR1 skal sende, er det ud fra en tillid til, at DR ville løfte opgaven. DR er jo tvangslicensfinansieret. Det er ærgerligt, hvis vi politikere er nødt til at kræve detailstyring og sætte mål. DR burde af sig selv have større ambitioner,” fortæller hun til Jyllands-Posten, og bakkes op af Venstres Ellen Trane Nørby der mener, at 28,4 procent danskproduceret indhold er lavt, når man hvert år modtager flere milliarder i støtte.

LÆS OGSÅ: Fremtidige politikere er uegnede


De møder dog ikke opbakning fra kulturminister Marianne Jelved (R). Hun udtaler til Jyllands-Posten:

”Jeg noterer mig, at når man ser på alle DR’s tv-kanaler under ét – og det skal man i henhold til public service-kontrakten – så er andelen af dansk indhold 44,6 procent”.

Hos DR forsvarer man sig. Her påpeger generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at DR1 faktisk er den eneste kanal under DR, hvor antallet af dansksprogede udsendelser ikke er steget. Det skyldes udvidede sendetider, hvor tidlige morgentimer og sene aftentimer dækkes med udenlandske programmer.

Hvad er din holdning til det at betale licens?

Jyllands-Posten

Tags: 
Nøgleord: