DR-formand kan være skyld i Eurovision-millionskandale

DR-formand kan være skyld i Eurovision-millionskandale

image title: 
Iuliia Kryvko/123rf.com

Grand Prixet i Danmark i 2014 endte i en økonomisk skandale, og resulterede i en ekstra regning på hele 21 millioner kroner til skatteyderne.

Den store regning til skatteyderne forekom, fordi Wonderful Copenhagen havde betalt gælden for Grand Prixet, og ikke efterladt regningen til DR, hvilket var direkte i strid med reglerne.

Det viser sig nu, at bestyrelsesformanden i Wonderful Copenhagen, Michael Metz Mørch havde DR-formanden Michael Christensen som chef, hvorfor der kan være tale om en interessekonflikt.


Blot fire måneder inden afholdelsen af Grand Prixet ansatte Michael Christensen, Michael Mertz Mørch som bestyrelsesformand for Dansk Kulturinstitut. 

LÆS OGSÅ: TV2-vært afslører lykkelig hemmelighed

”Det kan være svært at forestille sig, at Michael Metz Mørch ikke har haft baghovedet, at Michael Christiansen var hans chef i Dansk Kulturinstitut, når han traf beslutninger i relation til DR,” siger professor og ledelsesekspert Anders Drejer fra Aalborg Universitet, til Berlingske.

DR-formanden Michael Christensen afviser blankt, at hans dobbeltrolle har haft nogen form for indflydelse.  

”Forhandlingerne mellem DR og det selskab (Projektselskabet, red.), der forestod indretningen af venuet (Grand Prix, red.), blev varetaget af DR’s økonomidirektør på grundlag af en af DR’s bestyrelse fastlagt økonomisk ramme for DR's andel,” skriver han i en mail til Berlingske.

Bestyrelsesformanden Michael Mørch har siden 2016 haft en erstatningssag på 21 millioner kroner hængende over hovedet.

Tror du, at Michael Christensens dobbeltrolle har haft en betydning?

Ekstra Bladet
 


Tags: