DR-vært i alvorlig ulykke: Kunne være død

DR-vært i alvorlig ulykke: Kunne være død

image title: 
Foto: Elizabeth Crego/123rf.com
Tv-værten Jan Hellesøe overlevede det voldsomme trafikuheld. Det gjorde hans bil til gengæld ikke.

”Audien er død. Hellesøe lever,” skriver han som indledning til et længere Facebook-opslag, hvor han forklarer, hvad der er sket.

”For er par timer siden ændrede det hele sig. Det korte af det lange er at jeg var i et bil uheld på vej fra Sønderborg til København. Min bil og jeg havner oppe under en lastbil. Folk kom hurtigt til stedet og alle siger det er et mirakel at jeg er i live,” fortsætter han og forklarer, at han er sikker på, at den eneste grund til, at han slap fra det i live var, at han kørte i en dyr bil. Derudover kommer han med en stor tak til dem, der kom ham til undsætning efter ulykken var sket.

I et interview med TV 2 uddyber ham, hvad der helt præcist skete.

”Jeg kom kørende i den inderste bane på motorvejen med 100-110 kilometer i timen og ville overhale en lastbil. Men der var ikke plads til at trække ud, og lastbilen kørte væsentligt langsommere end jeg gjorde, den holdt ikke stille, men den kørte meget langsomt.”

Ifølge Jan Hellesøe kunne han ikke nå at bremse nok til, at kollisionen kunne være undgået, og på grund af tæt trafik i den yderste bane havde han heller ikke mulighed for at trække ud.

”Jeg nåede at trække hovedet til siden mod venstre inden kollisionen, og lastbilen ramte nakkestøtten ved siden af mig. Det lykkedes en bil, der kørte bag ved mig at undgå at køre ind i mig, og han trak ind til siden og stod ud og dirigerede trafikken uden om mig,” forklarer han. Derefter var lastbilen kørt direkte ind i passagersædet ved siden af Jan Hellesøe. Heldigvis uden at ramme tv-værten, som havde rakt en hånd op i vejret, for at signalere, at alt var godt.

Efterfølgende var han blevet kørt til Kolding Sygehus, hvor han blev undersøgt for skrammer, som han heldigvis var sluppet for.

I interviewet fortæller han desuden, at han er er mere lettet end chokeret efter ulykken.

”Jeg er mere lettet og glad, end jeg er chokeret.” Han fortæller desuden, at han er blevet fortalt, at det var fordi han kørte i en dyr og sikker bil, at han slap med livet i behold.

”Jeg synes, det er uretfærdigt, at jeg kan overleve, fordi jeg har råd til en dyr bil. Så jeg synes, man bør lette afgifterne på de dyre biler, så alle har råd til én,” udtaler tv-værten.

Synes du også, at afgifterne på dyre biler skal lettes?

TV 2