Dreng holdt som slave i 24 år

Dreng holdt som slave i 24 år

image title: 
Foto: Elliot Burlingham/123rf.com
Et midaldrende ægtepar kan se frem til 10 år bag tremmer. Det er nemlig straffen, som den 61-årige bioanalytiker Emmanuel Edet og hans 58-årige hustru Anran, har fået for at have gjort nigerianeren Ofonime Sunday Inuks liv til et levende helvede.

I mandags blev de dømt for slaveri, børnemishandling og illegal immigration. Alle uhyrlighederne blev udført mod en nigerianer, som de i 1989 ’adopterede’ uden den dengang 13-årige familie vidste noget om det.
Det skriver Scotland Yard i en pressemeddelelse.

Efter ’adoptionen’ indvilligede drengen til at gå i hånde i familiens hjem. Til gengæld lovede de at forsørge ham og sørge for, at han fik en uddannelse.

Dette blev dog langt fra tilfældet. I 24 år blev han holdt som slave i hjemmet. Uden noget socialt liv og med forbud mod at tale med andre end familien.

Derudover arbejdede han i op til 17 timer i døgnet med rengøring, havearbejde, madlavning og pasning af parrets to børn.

LÆS OGSÅ: Lille pige giver bamse til betjent for beskyttelse

Ofonime Sunday Inuk spiste altid alene i køkkenet, og han sov på en beskidt skumgummimadras i et hjørne af entreen, selvom parret havde et ledigt soveværelse i huset.

Det eneste tidspunkt, hvor han måtte forlade huset, var når han skulle handle ind. Han havde forbud mod at komme de forskellige steder i huset, medmindre det var i forbindelse med rengøring.

Parret kaldte ham for ’en parasit’, og de overbeviste ham om, at hvis han gik til politiet, ville de fængsle ham som illegal immigrant.
I retten kom det frem, at parret havde notater over slavens arbejde, og at de kontrollerede hans liv. Han måtte kun tale til dem på nigeriansk, mens deres børn kun talte engelsk.

Da parret i december 2013 rejste til Nigeria for at holde jul, var det uden slaven. Og det var her, han så sit snit til at søge hjælp. Han havde hørt om en sag i medierne, der omhandlede moderne slaveri, og han sendte en mail fra hjemmets computer til organisationen ’Hope for Justice’, som gik til politiet.

20. december 2013 hjalp politiet ham væk fra huset og indledte en langvarig efterforskning af Ofonime Sunday Inuk, som i dag er fyldt 40.

Han har fået behandling og lever i dag et nyt liv. Et liv med job, sit eget hjem, sin egen seng og endelig sin frihed!

Hvad er din holdning til moderne slaveri?

Ekstra Bladet
 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter