Drenge bortvises fra skole efter groft overfald

Drenge bortvises fra skole efter groft overfald

image title: 
Foto: Google Maps
Tre elever fra Løjt Kirkeby Skole i Sønderjylland er blevet bortvist, efter at de angiveligt har overfaldet en 13-årig dreng. Overfaldet var så groft, at offeret fik hjernerystelse og endda var i overhængende fare for at miste 80 % af synet på det ene øje.
 
Den 13-årige er desuden påvirket af hændelsen i en sådan grad, at han har fået psykologhjælp for at bearbejde oplevelsen. Hans far lægger overfor Ekstra Bladet ikke skjul på, at de tre bortviste elever har fået en retfærdig straf:
 
”For at sige det lige ud, så er det tre møgunger, der har været efter stort set alle de andre børn på skolen. Vi er flere forældre, der har overvejet at tage vores børn ud af skolen på grund af dem. Nu er de tre heldigvis blevet smidt ud - og det har jeg det rigtig fint med. Jeg har fået mange sympati-tilkendegivelser fra andre forældre, som er meget tilfredse med skolens håndtering af sagen”.
 
Moderen til en af de bortviste elever er dog af en noget anden opfattelse. Hun mener således ikke, at bortvisningen er på sin plads:
 
”Min søn var til stede på skolen, hvor han gav den 13-årige en 'vasker' i sneen. Men han har ikke været en del af det grove overfald” siger hun til JydskeVestkysten.
 
Løjt Kirkeby Skoles leder, Merete Gissel, understreger, at de tre elever er blevet tvangsudskrevet, før politiet har afsluttet sin efterforskning, fordi skolens ledelse har kunnet konstatere, at de tre elever var involveret i hændelsen.
 
Er det fair at bortvise eleverne, når politiets efterforskning endnu ikke er afsluttet?
 
MX
 
Tags: 
Nøgleord: