Drik rødvin og slip for forkølelse

Drik rødvin og slip for forkølelse

image title: 
racorn/123rf.com
Den første nattefrost har ramt Danmark og med det kolde vejr følger hoste, snottede næser og sygdom. Forkølelse rammer i gennemsnit voksne mellem to og fire gange om året, og de fleste ville sikkert ønske, at de kunne slippe for virussen.
Hvis du også gerne vil undgå, at blive forkølet er der visse ting du med fordel kan gøre. Det skriver Aller Media ifølge MSN.

Er du vild med rødvin? Så er der godt nyt, for rødvin kan faktisk være med til at mindske risikoen for forkølelse. Spanske forskere har påvist, at folk der drikker to glas rødvin om dagen har fyrre procent lavere risiko for at blive ramt af forkølelse, modsat dem der kun drikker vand.

Grunden til at rødvin kan være med til at modvirke forkølelse skyldes, at alkohol har en antiinflammatorisk virkning på kroppen.

LÆS OGSÅ: Se om du bør få influenza-vaccine

Desuden kan det også være en god idé, at smutte en tur ned i træningscenteret eller løbe en tur. For undersøgelser viser, at folk der er fysisk aktive har halveret risiko for at blive forkølet sammenlignet med ikke-aktive personer.

Men alt med måde, for hvis du dyrker for meget motion, kan det have modsatte effektiv. Så det handler om at dyrke moderat motion et par gange om ugen.

Hvis du har en travl hverdag med for lidt søvn, kan du også i højere grad have risiko for at blive ramt af forkølelse. For hvis du ikke får din nattesøvn, mindskes dit immunforsvars dræberceller og derfor har du højere risiko for at blive forkølet og være smittet igennem længere tid.

Det er derfor vigtigt, at du husker at stresse af, drikker rødvin og dyrker motion da det til sammen vil mindske din risiko for forkølelse. 

Hvad gør du for at undgå forkølelse?

MSN 
Tags: 
Nøgleord: