Drone-nyt: Ny teknologi til de private forbrugere

Drone-nyt: Ny teknologi til de private forbrugere

Anvendelse af droneteknologi har længe været noget, der i høj grad har været forbeholdt det offentlige og erhverv. Og selvom der har været en udvikling, der mere eller mindre altid har fyldt meget i den offentlige debat, og med direkte indflydelse på de private borgere er teknologien bag og udviklingen ikke noget, man kender specielt meget til som privatperson.

Men sådan er det bestemt ikke længere. For med en nyere samt billigere produktion af højteknologiske droner er det nu blevet helt normalt, at man som privatperson også kan prøve kræfter med den droneteknologi, der nok unægtelig bliver central i moderne tid.

I artiklen her kigger vi ind i droneteknologi, samt hvilke muligheder man har som privatperson.

Nye dronemodeller kan det mesteNyere droner i dag kan i mange tilfælde mere eller mindre alt det, man kunne forestille sig, der ville være fedt med en drone. Og selvom man ”kun” er i markedet for droner til privat brug, kan man få modeller, der både kan løfte tunge ting, flyve rigtig højt, spionere osv.

Men det er måske også denne kunnen, der har været årsag til, at dronesalget de seneste år har været så eksplosiv på det danske marked. For med nye modeller som dji mavic mini, der er en luksusdrone med kamera, og hvis pris kan sammenlignes med den af en brugt vaskemaskine, er det ikke underligt, at man har valgt den moderne og specielle drone frem for en ny fjernstyret bil.

I Danmark har de private forbrugere været så glade og modtagelige overfor den moderne og underholdende droneteknologi, at man i de travle julesalgsmåneder har set en vækst i dronesalget på over 50% – og for den kvikke læser vil man dermed også kunne regne ud, at man i den kommende tid vil se meget privat dronebrug i hverdagen.

Regler og vilkår for anvendelse af droner som privatSom privatperson er man selvfølgelig underlagt en række regler og vilkår, der begrænser, hvordan man må anvende droner i dansk luftrum. Og selvom det måske for nogle kan virke begrænsende, er der faktisk ikke mange regler forbundet med almindelig droneflyvning.

For selvom man både internationalt og nationalt har været opmærksom på, at de mange droner kan være med til at forøge usikkerheden, er det heller ikke en udvikling, man ønsker at standse – da den unægtelig bliver en mere og mere afgørende del af den samfundsudvikling, vi bevæger os hen imod.

Men når det er sagt, er det dog ikke helt irrelevant, hvorvidt man har sat sig ind i tingene eller ej – og skulle man være en af dem, der har været så heldig at få en drone under juletræet, kan man med fordel undersøge reglerne for anvendelse af droner, inden man sætter det nye legetøj i luften.

For skulle man overtræde de af offentligheden nedsatte regler for brug af droneteknologi, er straffen ikke helt ubetydelig – og konsekvenserne for sammenstød eller uheld kan være både vidtgående og omkostningstunge. Læs meget mere om regler og vilkår for anvendelse af droneteknologi i det private lige her.
Tags: