Dronning Margrethe har planlagt sin egen begravelse

Dronning Margrethe har planlagt sin egen begravelse

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Forberedelserne til dronning Margrethe og prins Henriks begravelse er i fuld gang, og hendes kongelige højhed er selv med i planlæggelserne.

For syv år siden blev det på et pressemøde afsløret, at regentparrets sakrofag var under udarbejdelse.

Regentparret udvalgte selv kunstneren Bjørn Nørgaard ved årtusindeskiftet. Siden da har kunstneren Bjørn Nørgaard og den tjekkiske glasskulptør Lhotsky arbejdet intensivt på et glasværksted i Tjekkiet, for at færdiggøre sakrofagen, ifølge BT.

”Regentparret har først og fremmest ønsket, at det skulle være en moderne sarkofag. Den skulle fremstå i moderne materialer og lavet af en nutidig kunstner,”  forklarede Bjørn Nørgaard i 2010, da en mini-model af sarkofagen blev præsenteret.

LÆS OGSÅ: Kronprins får kritik efter russisk støtte

Hendes Majestæt har selv haft stor indflydelse på forberedelserne, og har blandt andet været med til at designe sin egen dødsmaske.
Sakrofagen forventes at blive 3,3 meter i længden med plads til både dronning Margrethe og prins Henrik.

Indeni vil der være udhuggede silhuetter af dronningen og kongen, og dødsmaskerne skal bruges, idet regentparret vil komme til at lægge i krypten under sakrofagen.

Udenpå vil sakrofagen være omkranset af krystalglas med en vægt på syv ton.

Hele udarbejdelsesprocessen er blevet filmet af filminstruktøren Pavel Stingl og har fået titlen ’Sakrofag for en dronning.’

”Intet så stort og uforudsigeligt kompliceret glasværk er nogensinde blevet produceret nogen steder i verden.” fortæller filminstruktøren.  

Hvad tænker du om, at dronningen planlægger sin egen begravelse?

BT
Tags: