Dronningen beder sønnerne om hjælp

Dronningen beder sønnerne om hjælp

image title: 
Francis Dean/123rf.com
2017 var et begivenhedsrigt år, men på mange måder også et hårdt år for kongehuset. Prins Henrik fik konstateret demens, og det betød, at han i en periode holdt sig helt væk fra offentligheden og ikke længere kan varetage offentlige opgaver.

Prinsens diagnose tog også hårdt på dronningen, og sønnerne Frederik og Joachim trak for alvor i arbejdstøjet og aflastede forældrene.

Helt konkret har prins Joachim sat arbejdstiden op med 40 procent sammenlignet med året før og det samme gælder næsten kronprins Frederik.

Ifølge forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen, er der ingen tvivl om, at sønnernes øget arbejdsindsats sker efter dronningens instruktioner.

LÆS OGSÅ: Frederiks 50 års koster betjente fra Sydsjælland

”Hun har også et behov for aflastning. Hun er en dame, der fylder 78, og der er to raske, unge mænd til stede, så det er helt naturligt, at hun beder dem om at tage en større del af læsset,” fortæller han til Se og Hør.

Kronprins Frederik modtager årligt en apanage på 18 millioner kroner for at varetage de kongelige pligter, mens prins Joachim modtager 3,5 millioner kroner. Tidligere har brødrene været kritiseret for ikke at yde nok, og hvis kritikken fortsætter, kan det skade kongehuset.

”De bliver nødt til at vise, at de er til for befolkningen og skatteyderne. Hvis de ikke lever op til deres rolle, holder kongehuset ikke 1000 år mere. De skal præstere noget mere, end de har gjort, for det har altså været for tilbagelænet,” siger Søren Jakobsen til Se og Hør.

Udover de officielle kongelige pligter arbejder kronprins Frederik for Den Internationale Olympiske Komité 14 dage om året og prins Joachim har en deltidsstilling i forsvaret. 

Syntes du at prinserne laver nok?

Se og Hør 
 
Tags: 
Nøgleord: