Dronningen: Indvandrere skal indrette sig det danske samfund

Dronningen: Indvandrere skal indrette sig det danske samfund

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
I anledning af sin 75-års fødselsdag giver Dronningen i søndagens udgave af Berlingske et eksklusivt interview. I interviewet kommer hun blandt andet med sit syn på indvandrerdebatten. Hun tager udgangspunkt i terrorangrebet i februar i København og siger blandt andet:

”Det er klart, at når et samfund modtager mange mennesker udefra, må man også stille det krav, at de forstår, hvor de er kommet hen”.
 
LÆS OGSÅ: Mange indvandrerdrenge dropper uddannelsen
 
I interviewet fremgår det også, at hun selvfølgelig mener, at der skal gives plads til folk med en anden kultur og religion, men hun understreger samtidig, at de er kommet til Danmark og derfor også må forvente en anden samfundsmodel, end den de er vant til. Hun fortsætter:

”De skal kunne gå i moské, når de gerne vil - det skulle bare mangle - men når de begynder at gøre ting, som ikke stemmer overens med det store mønster i det danske samfund, må de indse, at den går ikke”.
 
”Vi er et gammelt samfund, som gerne tager os af folk, som trænger til at blive taget sig af, men vi vil også gerne have, at de forstår, hvor de er kommet hen. Det tror jeg er meget væsentligt”.
 
Hvad mener du om, at Dronningen blander sig i politik? Er du enig med hende?
 
Jyllands-Posten
 
Tags: 
Nøgleord: