Drop dette på Facebook, hvis du vil beholde jobbet

Drop dette på Facebook, hvis du vil beholde jobbet

image title: 
Foto: Maksym Protsenko/123rf.com
Det virker måske indlysende, men det er en god idé at lade være med at opføre sig illoyalt eller ulovligt på Facebook. Det er nemlig blevet normalt for arbejdsgiver, kommunen og myndighederne at kigge med, og gør du noget forkert, falder hammeren højst sandsynligt.

”Overvågning via Facebook bruges mere og mere. Og antallet af sager stiger uden tvivl,” forklarer Martin Juul Christensen, der er advokat i LO med særlig indsigt i sociale mediers betydning for ansættelsesretten.

Ifølge advokat Peter Lind Nielsen fra Bird & Bird, glemmer folk, hvor let det er at overvåge dem på Facebook.

”Folk glemmer, at de taler til et større forum og kommer til at sige noget, de ellers ikke ville sige offentligt. Der forekommer en del tankeløshed på Facebook,” siger han.

Martin Juul Christensen fra LO bakker ham op:

”Facebook er ikke privat. Faktisk det stik modsatte. Men mange tænker på Facebook som en kommentar over kantinebordet. Konsekvensen er, at flere får fyresedler eller advarsler for udtalelser, som tidligere ville være gået under chefens radar.”

LÆS OGSÅ: For meget søvn giver demens

Jurist i 3F, Rune Asmussen, råder til, at man tænker sig godt om, før man deler noget på det sociale medie, for hos 3F har man oplevet flere sager, hvor ansatte er blevet fyret eller borgere er blevet frataget deres kontanthjælp på grund af et Facebook-opslag.

”Informationerne bliver hurtigt spredt, og hvis man er sygemeldt, ser det bare ikke særlig godt ud, at man deltager i en fest eller tager i svømmehallen. Det kan skabe store problemer for dig,” udtaler Rune Asmussen, og pointerer, at man også skal tænke over, at kommende arbejdsgivere kigger med.

”Man skal virkelig passe på med, hvad man lægger op. Og det er vigtigt at gøre sin profil privat, så det kun er vennerne, der kan se, hvad man lægger op.”

Er det i orden, at myndighederne, kommunen og chefen holder øje med dig på Facebook?

3F 
Tags: