Drop regnskabet og bevar gnisten i dit forhold

Drop regnskabet og bevar gnisten i dit forhold

image title: 
Foto: warrengoldswain/123rf.com
Du kender det sikkert. Irritationen over, at du igen i dag tager opvasken, når det også var dig i går, eller at du igen i denne uge tager dig af rengøringen, selvom det også var din tjans sidste gang.

Din partner sidder blot foran tv’et eller er ude med vennerne, mens du knokler.

LÆS OGSÅ: Fire frække tips til dig og din partner

Det er naturligvis vigtigt at have et ligeværdigt forhold med respekt og forståelse for hinanden, men ifølge sexolog Sara Skaarup er det ikke lykken at være overdrevent opmærksom på, at I bruger lige meget tid på fritidsinteresser, praktiske opgaver eller andet.

”Hvis man måler og vejer alt, hvad den anden gerne vil, før man kan give sit samtykke, er man endt i et millimeterdemokrati. Men hvad er egentlig gevinsten ved at insistere på, at han tager opvasken hver anden dag, hvis du faktisk godt kan lide det?” skriver Sara Skaarup på femina.dk og fortsætter:

”At holde regnskab og fokusere på, at alt skal gå retfærdigt til, kan ende med, at begge parter føler sig fastlåst og klemt. Balance må der til, men balance er noget andet end total symmetri.”

Sara Skaarup mener derimod, at man som par skal sørge for at skabe rum for hinanden og derved løfte forholdet.

”Måske kan vi lære af det meget gamle ægtepar, der engang blev spurgt, hvad der var hemmeligheden bag deres blomstrende kærlighed. Manden svarede: Hver morgen spørger jeg mig selv: Hvordan kan jeg støtte min elskede i dag?” skriver Sara Skaarup afslutningsvist.

Holder du regnskab i dit forhold?

Femina  
Tags: 
Nøgleord: