DSB-ansatte revser ny uniform til 5,3 mio.

DSB-ansatte revser ny uniform til 5,3 mio.

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
”Jeg hælder bestemt mere til vores nuværende uniform, som er pæn og neutral. Hvorfor i det hele taget bruge penge på ny uniform, når der skal spares... Det hænger ikke sammen. Det er en ommer.”
 
Sådan skriver en kvindelig togfører ifølge Ekstra Bladet i DSB’s medarbejderblad, Ind&Se, om virksomhedens nye uniformer, der har kostet 5,3 millioner kroner. Og togføreren er ikke alene med den holdning.
 
”Skjorter til uniformsbrug skal helst være ensfarvede. Man vil helst ikke ligne en medarbejder fra McDonalds, når man går gennem toget,” skriver en anden ansat i medarbejderbladet.
 
LÆS OGSÅ: Læsehest? Disse selvbiografier er gode til ferien
 
Det er otte år siden, DSB igangsatte projektet med de nye uniformer, der forventes at være klar til brug næste år. Indtil videre er de blot blevet testet af 70 medarbejdere, og det lader altså ikke til at have været en succes.
 
”Er det virkelig jeres alvor, at vi skal gå i de ternede skjorter ude blandt vores passagerer? Man trækker – efter min mening – al troværdighed/myndighed ud af jobbet som togfører/s-togsrevisor (togkontrollør, red.), hvis vi går bort fra de ensfarvede skjorter og skal gå i ternede skjorter,” skriver en mandlig togfører.
 
DSB-ledelsen har dog et modsvar til de mange utilfredse medarbejdere.
 
”Uniformen skal ses i sin helhed. Samlet set skal den udtrykke det, DSB står for: Professionalisme og service. Derfor spiller den røde farve også en rolle, da det er DSB's farve,” skriver underdirektør for HR Aftaler og Vilkår i DSB Tina Moe Svendsen.
 
Enkelte medarbejdere synes da også, at de nye uniformer er ganske tilforladelige.
 
”Synes det er flot med den røde farve på cardiganen,” skriver en kvindelig ansat.
 
Hvad mener du om, at DSB har brugt 5,3 millioner kroner på nye uniformer?
 
Ekstra Bladet
 
Tags: 
Nøgleord: