DSB er ligeglade med hjemløse

DSB er ligeglade med hjemløse

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Valby Station har ind til for nyligt været flittigt brugt af hjemløse som ly for vind og vejr om natten. Det kan de dog ikke længere. Bænkene på perronen, som tidligere er blevet brugt som senge, har nemlig fået påmonteret armlæn, som gør det umuligt for de hjemløse at bruge bænkene som overnatningsmulighed. Lige så er et læskur blevet rykket, så de hjemløse nu bliver blæst igennem.

En Facebook-bruger har skrevet følgende om DSB’s behandling af de hjemløse:

”Jeg blir kraftedeandme så pisse harm!! Hvad fanden ligner det! På Valby station har spritterne, de hjemløse, de psykisk syge og alle de andre vi helst ikke vil kendes ved, gennem mange år holdt til, fundet varmen og fællesskabet og nattesøvnen på et par bænke med læglas på perronen. Men nu er glasset fjernet og bænkene "shinet up" med et par metalbøjler så man ikke kan ligge ned på dem. Jeg kan IKKE begribe, hvordan vi som samfund og som borgere, kan synke så lavt. Det handler ikke om mangel på 'rummelighed', 'tolerance' eller 'inklusion' men om - rent ud sagt: mangel på anstændighed og medmenneskelighed!”.

LÆS OGSÅ: 30 års ventetid på almene boliger

Hos DSB afviser man ikke overraskende kritikken. Der er blot tale om internationale standarder, lyder meldingen:

” Vi har udstyret vores bænke med armlæn, fordi vi skal indrette os efter nogle internationale standarder indenfor indretning af stationer. Og de siger, at det skal være nemmere for ældre og gangbesværede at kunne rejse sig op fra bænkene. Og det kan de med disse armlæn,” fortæller Aske Wiidth-Knudsen, chef for forretningsudvikling i DSB, til Ekstra Bladet.

En hjemløs i området er dog ikke i tvivl om, at DSB gør det for at chikanere de hjemløse:

”Jeg plejer ikke at sove på stationen, men jeg ved, at dem der gør, ofte bliver sendt væk af DSB-medarbejderne. Så det er da helt sikkert for at hjemløse ikke skal sove på bænkene, at de laver dem om,” siger han.

Hvad mener du om DSB’s forklaring? Er de ude efter de hjemløse?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: