DSB solgte havn, men gør nu krav på vandet i havnen

DSB solgte havn, men gør nu krav på vandet i havnen

image title: 
Foto: Stephan Suehling
Når du køber en havn, har du ikke nødvendigvis rettighederne til at benytte vandet. Det viser en mærkværdig sag fra Nyborg, hvor DSB nu har gjort krav på halvdelen af vandet i en havn, som selskabet solgte i 2009.

Havnen blev solgt til Peter Poulsen, der siden da har arbejdet på, at omdanne havnen til Danmarks største marina. Men nu risikerer han altså at stå med en havn, hvor han ikke må benytte vandet.

Tvivlen om rettighederne til vandet er opstået efter DSB har henvendt sig til Peter Poulsen med et krav om at have mulighed for at benytte halvdelen af havnebassinet. Ønsket undrer Peter Poulsen.

”Jeg tænkte, at de jo nærmest måtte være gået fra forstanden. For vi har købt rettigheden til det fulde havnebassin tilbage i 2009,” siger han til DR Fyn.

Og det er ikke kun den nuværende ejer af havnen, der er forundret. Også Nyborgs tidligere borgmester, Erik Christensen, der har fuldt Peter Poulsens planer om at anlægge lystbådehavn tæt, stiller sig uforstående over for DSB’s krav.

”Planerne om at lave Danmarks største marina i den gamle færgehavn har været kendt af alle hele tiden. Rent moralsk synes jeg, det her virker noget ufint,” siger Erik Christensen.

Peter Poulsen ser ingen anden udvej end at få en domstols ord for, at han har rettighederne til vandet.

”Vi har stævnet DSB i et anerkendelsessøgsmål. Vi bliver nødt til at have en dommers ord for, at vi har købt den rettighed af DSB, så det en gang for alle er slået fast,” siger han.

DR Fyn har talt med DSB Ejendomme, men her ønsker man ikke komme med kommentarer, så længe sagen kører.

Synes du ligesom Nyborgs tidligere borgmester, at DSB er lidt ufine i kanten i denne sag?

DR.dk
Tags: 
Nøgleord: