Du betaler hashmisbrugeres ferie

Du betaler hashmisbrugeres ferie

image title: 
Anton Oparin/123rf.com
7.996.289 kroner har Frederikssund kommune har brugt på i alt 12 unge misbrugere de seneste fem år. De unge misbrugere er blevet sendt til Caribien i to år ad gangen. Det skriver Metroxpress.

Misbrugerne bliver sendt afsted på et såkaldt skibsprojekt, hvor de unge bor på en båd i Caribien i to år ad gangen. Meningen med opholdet er at lære de unge selvstændighed, faglige kompetencer på folkeskoleniveau og en hverdag væk fra det dårlige miljø hjemmefra. Indlæring sørger sagkyndige lærere om bord på båden for.  

”Det kan lyde eksotisk, men det er ikke en ferie, de er på, det er ben hamrende hårdt at være derude midt i Atlanten. Det er en misbrugsbehandling,” siger Flemming Olsen, der er Familiechef i Frederikssund kommune, til Metroxpress og forklarer, at alkohol og stoffer derfor ikke er tilladt under behandlingen.

LÆS OGSÅ: Dansker dømt til 22,5 år i paradis

Metroxpress erfarer dog, at op til flere unge både har drukket alkohol og røget hash på turen. Det overrasker Flemming Olsen, som siger, at i sådan et tilfælde bliver pengene ikke brugt ordentligt, og derfor skal sagen undersøges.

Leder af projektets firma, Den Maritime Base, Henrik Oxlund, bekræfter over for avisen, at der både drikkes og ryges hash.

”Vi har ikke noget alkoholforbud, for de skal jo lære at drikke ansvarligt. Og ja, der har været problemer med joints, og tager vi dem i det, kan de enten få en advarsel, blive smidt hjem, hvilket er sket tidligere, eller vi kan flytte skibet til anden havn. Man skal huske, det er nogle meget svære unge,” siger han.

Hvad synes du om, at der bliver brugt den mængde penge på unge misbrugere på skibsture i Caribien?

TV2