Du betaler for kommunens fadøl til Folkemødet

Du betaler for kommunens fadøl til Folkemødet

image title: 
William Perugini/123rf.com
I morgen starter dette års Folkemøde på Bornholm, der er en årlig tilbagevendende begivenhed, som samler beslutningstagere i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner.

Når kommunerne stiller op til Folkemødet, er der dog meget stor forskel på, hvor mange af dine skattekroner de bruger.
Ifølge Avisen.dk brugte nogle kommunen sidste år ingen af dine skattepenge, mens andre brugte op til 355.000 kroner.

En af dem der virkelig fik brændt nogle skattepenge af, var Ringkøbing-Skjern kommune der med leje af sejlskib, videoproduktion samt køb af fadøl og lokale delikatesser rundende et beløb på hele 355.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Ét opkald gjorde dansk mand til millionær

Byrådsmedlem fra Alternativet Peder Sørensen mener, at det er alt for mange penge at skyde efter Folkemødet for en enkelt kommune.

”Efterhånden har det jo udviklet sig til endnu en af de her fætter-kusiner fester, hvor de sædvanlige mødes under hyggelige forhold. Mit indtryk er, at det i højere grad er journalister, spindoktorer og organisationsfolk, der mødes endnu en gang. Og så må jeg spørge, om det er 355.000 kroner værd?”, udtaler han til Avisen.dk.

Borgmester fra Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, er dog af en helt anden opfattelse.

”Det er jo rigtig svært at måle her og nu, hvad man får ud af et sådan udlæg. Når vi tager af sted, så er det for at repræsentere den vestjyske del af landet og vise, hvad vi kan tilbyde i vores område. Der kommer mange tusind mennesker, så vi ser det som en god mulighed”, siger han til Avisen.dk.

Er Folkemødet dine skattepenge værd?

Avisen.dk

Avisen.dk

 
Tags: