Du er færdiguddannet – hvad skal der ske nu?

Du er færdiguddannet – hvad skal der ske nu?

Sponsoreret indhold skrevet i samarbejde med de sider, der linkes til.

Er du også en af de mange studerende, der lige nu er i gang med de sidste eksaminer. Pensum tårner sig op i store bunker på dit skrivebord, og udenadslæren er påbegyndt. Selvom det måske ikke er dit favoritfag på uddannelsen, som du skal afslutte med, venter der alligevel lys for enden af tunnelen. Inden længe er du færdig med studiet og kan se tilbage på mange års skolegang, som du nu kan få lov til at bruge ude i den virkelige verden.

Men bare fordi man bliver færdiguddannet, er det ikke ensbetydende med, at der rent faktisk også venter et job på den anden side. Alt efter hvilken branche du har valgt at uddanne dig inden for, er der stor forskel på, om du rent faktisk får tilbudt et job, inden du er færdig, eller om du skal gå på dagpenge et par måneder, inden det bliver din tur til at lande drømmejobbet.
 

Det rette CV

Hvis du skulle være en af de uheldige, der ender med at stå uden job, når du er færdiguddannet, kan du med fordel kigge lidt nærmere på dit CV. Og hvis du ikke er helt klar over, hvordan et CV kan sættes hurtigt og nemt op, kan cvmaker.dk måske være med til at hjælpe dig på vej.

Her kan du lave et CV, der skiller sig ud, ved at indtaste dine personlige oplysninger og udfylde resten af CV’et med relevant indhold i en af de 36 forskellige skabeloner, som er tilgængelige på siden. Derudover kan siden også være med til at hjælpe dig med at organisere dine ansøgninger, hvilket betyder, at du kan oprette lige netop det CV, der passer til den virksomhed, som du henvender dig til. Det betyder også, at du på siden har mulighed for at oprette flere forskellige CV, så du altid har det rette CV til det rette job.
 

Få jobbet i hus

Når først du har fået CV’et på plads, er der 65 procent større chance for, at du bliver indkaldt til en samtale. Så når først du har et professionelt CV, er det blevet tid til at springe ud i de forhåbentlig mange jobsamtaler, som du bliver indkaldt til.

Her er det også vigtigt at finde den rette måde at gribe det an på. Først og fremmest kan det være en fordel for dig, hvis du har forberedt en kort præsentation af dig selv på forhånd. De fleste arbejdsgivere vil som regel spørge ind til, hvem du er som det første i samtalen. Hvis du derfor har en kort præsentation klar, skal du ikke opfinde den dybe tallerken, når du bliver spurgt.

Derudover kan det være en god idé, at du hjemmefra har undersøgt, hvad det er for en virksomhed, du skal til samtale hos. Hvad lægger de vægt på, hvilke værdier har de, og hvad er deres fremtidige planer for virksomheden? På den måde viser du interesse for virksomheden, som kan være et stort plus på kontoen.

En anden vigtig ting, du skal huske til jobsamtalen, er både at have eksempler klar, hvor du har præsteret tilfredsstillende, men også eksempler, hvor du måske ikke har præsteret tilstrækkeligt. Vi har alle nogle mangler, når det kommer til et nyt job, så derfor er det vigtigt også at kunne fremhæve dem, hvis du bliver spurgt ind til det.

 
Tags: