Du ved, du er den ældste i søskendeflokken, når…

Du ved, du er den ældste i søskendeflokken, når…

Sponsoreret indhold

Indrøm det bare. Mindst én gang i dit liv har du drømt dig tilbage til livet før din lillesøster/bror kom til verden. Du mindes en lykkelig tid, hvor du kunne have ting for dig selv – inklusiv dine forældre. Alligevel ved du også, at når alt kommer til alt, ville du aldrig kunne undvære din lillesøster eller lillebror. Her er listen, som ret nøjagtigt beskriver, hvordan det er at være den ældste:

1: Du husker tydeligt den dag, din yngre bror/søster blev født..  Og til forskel fra dine forældres minde om dagen, husker du det knap så idyllisk. 

2: Havde du fået betaling for alle de gange, du har været barnepige, ville du være en rig den dag i dag. 

3: Du kunne ikke have venner på besøg, uden at din lillesøster ville være med, og din mor mente, at ”I da godt kunne lege lidt med hende også.”.. Ingen hjælp at hente der. 

4: Din yngre søskende fik altid lov til meget mere, end du gjorde, da du var på hendes/hans alder. 

5: Fordi du også gik i skole, mente dine forældre, at du bedre kunne huske, hvordan man regnede brøker ud eller stavede til chauffør på tysk. Som om dine egne lektier ikke var nok, skulle du pludselig også være din søskendes egen private hjælpelærer. 

LÆS OGSÅ: Din hjerne har også brug for ferie

6: Ifølge dine forældre var det helt fair, at din yngre søskende fik lov til at lege med det legetøj, DU var i gang med at lege med, fordi de ikke kunne overskue konsekvensen af en afvisning = hysterisk barn. 

7: Hver gang din yngre søskende gjorde noget forkert, fik de aldrig skæld ud, for ”de var for små til at forstå det”. Til gengæld burde DU af en eller anden årsag altid ”have vidst bedre”, når det var dig, der gjorde noget forkert. 

8: Du er med tiden nærmest blevet mester i at gemme ting, da du udmærket vidste, at din mindre søskende ville gå på skattejagt på dit værelse, når du ikke var hjemme. 

9: Du har sikkert sagt ”JEG HADER MIN LILLEBROR” eller ”Min lillesøster er SÅ irriterende!” flere gange, end det kan tælles på to hænder, men ligeså snart andre behandler dem dårligt, får de med dig at bestille. Det er kun dig, der må tale dårligt om dem. 

10: Du ville aldrig være foruden at have fået din lillebror eller lillesøster. For ikke nok med, at du fik et nyt familiemedlem, så fik du også en ny ven for livet.

Hvad husker du mest ved at være det ældste barn?