Dukker sætter fokus på handicap

Dukker sætter fokus på handicap

image title: 
Foto: Ning An/123rf
Efter pres fra forældre i Facebook-gruppen ”Toy Like Me” har det britiske legetøjsfirma Makies valgt at producere dukker med diverse handicap. Det er blandt andet muligt at bestille og købe dukker med høreapparat, stomi og blindestok.

Også legetøjsproducenten Playmobil har valgt at sætte figurer med handicap i produktion. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Dukkerne kan, udover at styrke identiteten hos den handicappede, have et vigtigt pædagogisk formål i for eksempel børnehaver. Det mener kommunikationschef i Høreforeningen, Irene Scharbau:

”Det er med til at synliggøre nogle handicap og vil måske gøre det mere naturligt for børn, når de møder det i virkeligheden," siger hun til Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ: Forsker: ”Viskelæder skal bandlyses fra klasseværelserne!”

Den tanke bakkes op af legetøjsforsker og associeret partner ved Instituttet for Fremtidsforskning, Jørn Martin Steenhold. Til Kristeligt Dagblad fortæller han, at dukkerne kan være med til at udvikle børns personlighed, når de skal vise empati, omsorg og hjælpsomhed over for en dukke.

Han fortæller endvidere, at børnene ved at lege med handicappede dukker bliver klogere på sig selv, men også lærer om, hvordan andre har det:

”De lærer en social tilgang til, hvordan andre har det, og at andre kan være handicappede på forskellige områder. Børnene lærer livets andre sider at kende: Man kan være rask, og man kan være handicappet,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Der produceres i øjeblikket ikke dukker med handicap herhjemme.

Hvad mener du om, at børn nu kan lege med legetøj med forskellige handicap?

Kristeligt Dagblad
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter