Dyrenes Beskyttelse: Vi skal have et forbud

Dyrenes Beskyttelse: Vi skal have et forbud

image title: 
Foto: Andrea Izzotti/123rf.com
Cirkussæsonen er netop gået i gang i Danmark, men allerede nu møder branchen modstand. Dyrenes Beskyttelse har nemlig sat gang i en underskriftindsamling, der skal forbyde vilde dyr som elefanter, søløver og zebraer i cirkusregi.
 
Dyrenes Beskyttelse har startet underskriftindsamlingen, fordi de mener, at de vilde dyr ikke kan tilbydes gode nok forhold at leve i, hvilket går ud over deres trivsel:
 
”Vi taler her om vilde dyr, der ikke gennem utallige generationer er tilpasset et liv tæt på mennesker, som det eksempelvis er tilfældet med hunden. En elefant trives ikke i en lille transportvogn, og en søløve har brug for mere end en balje vand,” siger zoolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen, ifølge Ekstra Bladet i en pressemeddelelse.
 
Zoologiske haver i Danmark er underlagt en lang række regler for vilde dyrs fangeskab, men de samme regler gælder ikke for cirkusbranchen. Michael Carlsen påpeger i den forbindelse, at der i 15 andre lande er et forbud som det, Dyrenes Beskyttelse ønsker at indføre i Danmark.
 
Hvad mener du? Bør man indføre et forbud mod vilde dyr i cirkus?
 
Ekstra Bladet

Tags: 
Nøgleord: