Dyster fremtid i sigte for boligejere

Dyster fremtid i sigte for boligejere

Sponsoreret indhold

Mange boligejere risikerer i fremtiden, at de må gå fra hus og hjem. Årsagen er stigende ejendomsskatter, herunder den såkaldte grundskyld, der ifølge tal fra Boliga.dk vil stige de næste mange år.

Boligejere i og omkring større byer, hvor huspriserne stiger, kan således forvente stigninger i den offentlige vurdering på op til 60 pricent.  

Blandt boligejerne, der frygter for fremtiden, er det pensionerede ægtepar Kurt og Birgitte Havn fra Vanløse. Ægteparret på henholdsvis 75 og 70 år har ejet deres hus i over 30 år og har i dag kun deres pension at leve af. Det betyder, at de tvinges til at sælge deres hus, hvis ejendomsskatterne bliver ved at skyde i vejret.

”Problemet bliver større og større fra år til år. Det ender med, at vi må sælge huset. Det kommer vi ikke uden om. Spørgsmålet er bare hvornår,” siger Kurt Havn.

LÆS OGSÅ: Boligforening afviser mand: Kun kvinder må bo her

Kurt Havn fortæller, at de i dag betaler 50.000 kroner i grundskyld for deres grund på 589 kvadratmeter. Dette beløb blegner dog sammenlignet med, hvad de i fremtiden må betale, hvis der ikke bliver sat en stopper på de stigende ejendomsskatter.

Vælger SKAT at lade stigningerne i boligskatterne slå helt igennem de kommende år, ender Kurt og Birgitte Havn nemlig med at skulle betale lige over 90.000 kroner årligt.

”Jeg kan slet ikke se, hvem der har råd til at betale 90.000 kr. om året i ejendomsskat. Jeg ved ikke, hvem det skulle være. Så er vi jo oppe i nogle rene fantasi-beløb,” siger Kurt Havn.

I dag er selve ejendomsværdiskatten omfattet af et skattestop, der udløber i 2020, men den såkaldte grundskyld må stige med op til syv procent om året.

Hvad mener du om, at de stigende ejendomsskatter kan tvinge folk fra hus og hjem?

Ekstra Bladet