E-boksen afslørede faderens død

E-boksen afslørede faderens død

image title: 
Foto: Wavebreak Media Ltd/123rf.com
Britt Gunnertofts far, 62-årige Gert Gunnertoft, blev fundet død i sin lejlighed i Kolding den 10. maj af en hjemmehjælper. Britt Gunnertoft forklarer, at faderen levede et stille og tilbagetrukket liv uden særlig mange pårørende og slægtninge. Dog havde hun selv jævnligt kontakt med ham over telefonen.

Alligevel fik hun besked om hans død af omveje, og da hun selv kontaktede en bedemand, fandt han ud af, at kommunen allerede var gået i gang med at planlægge farens bisættelse.

Det viste sig, at kommunen havde sendt en besked om dødsfaldet til Britt Gunnertofts e-boks. En besked hun ikke havde fået åbnet.
Kolding Kommune afviser dog selv, at der er sket en fejl. Her forklarer man, at man flere gange havde forsøgt at kontakte Britt Gunnertoft over telefon, men at hun ikke tog den.

LÆS OGSÅ: Slap fantasien løs: Sådan narrede de tyv

Man valgte heller ikke at indtale en besked om dødsfaldet, fordi man var i tvivl om, hvorvidt nummeret tilhørte Britt Gunnertoft.

”Datteren har kunnet se vores nummer, men da hun ikke ringede tilbage efter rigtig mange telefonopkald, valgte vi at sende en digital besked. Da det varede længe, ingen datteren kontaktede os, gik vi i gang med at arrangere begravelse. Den afdøde kunne jo ikke i ugevis ligge død i sit hjem,” siger Armela Boskoviz, der er sagsbehandler i Kolding Kommune.

Britt Gunnertoft nåede heldigvis at høre om dødsfaldet, inden bisættelsen fandt sted, og derfor kunne hun nå at få den standset. Han blev i stedet kremeret, og urnen blev nedsat med Britt Gunnertoft og hendes søster som vidner.

Har kommunen gjort nok for at sørge for, at Britt Gunnertoft hørte om faderens død?

BT
 
Tags: